Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten)

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten)
0
57

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
zeytinyagli-yaprak-sarmasi-parmak-yedirten.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı
  • Yarım kg osmancık pirinç
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi (Ya da sos)
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, yenibahar
Üzerine dökmek için
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • Sumak suyu (1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı sumak ekleyip 5 dk beklettikten sonra süzüp suyunu kullanıyoruz.)
  • Sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yapraklarımızı sıcak suya basıyoruz. Diğer taraftan ocağa sıvı yağı koyup rendelenmiş soğanı bir tur çeviriyoruz ve rengi dönünce salçaları ekleyip kavuruyoruz.
  2. Ardından domates sosunu da ekleyip biraz karıştırıp tuz ve baharatları da ilave ediyoruz. Ardından pirincide ekleyip birkaç tur çevirip 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişiriyoruz (Yapraklar çok taze olduğundan pirinçle aynı anda pişmesi için)
  3. İç harcımız tamamlandığında yapraklarımızın içine 1 er tatlı kaşığı kadar iç koyup sararak altına damarlı kalın yaprak ve saplarını koyduğumuz tencereye diziyoruz. En üste limon dilimleri diziyoruz ve yapraklarla kapatıyoruz.
  4. Daha sonra üzerinde zeytinyağını gezdiriyoruz. Yaprakların seviyesinin biraz altına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz. Sumaklı suyu da ekleyip tabak kapatıp ocağa koyuyoruz.
  5. Başta orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Pirinçler yumuşayıp yapraklar da rahat çiğnendiğinde hazırdır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Parmak Yedirten) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt