
Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet pazı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
- Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
- 1’er çay kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber
- Yarım’şar çay kaşığı kimyon ve sumak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç maydanoz
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin içine yeteri kadar su koyarak kaynamaya bırakın.
- Pazı yapraklarının saplarını kesin ve yıkayın.
- Su kaynayınca altını kısın ve pazı yapraklarını içine sokun, fazla bekletmeden çıkarın ve içi buz dolu soğuk suyun içine atın. (su ılınırsa soğuk su ilave edin).
- Diğer taraftan tencerede zeytinyağını ısıtın, ufak parçalara doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz sarımsağı ekleyerek soteleyin. Bu aşamada tuzunu ekleyebilirsiniz.
- Hafif pembeleşince pirinçi yıkayarak ekleyin. 5 dak. Kadar birlikte soteleyin.
- Biber salçasını bir miktar su ile incelterek ekleyin.
- Suyunu çekince ocağın altını iyice kısarak baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.
- Yarım su bardağı su ekleyerek, yağı ile kalana kadar kısık ateşte pişirin.
- Maydanozu ilave ederek demlenmeye bırakın.
- Buzlu suda bekleyen pazı yapraklarını süzgece alın ve pirinçli iç demlenince dolmanızı sarın ve tencereye yerleştirin.
- Nar ekşisini biraz su ile incelterek dolmaların üzerine gezdirin.
- Dolmaların açılmaması için üzerine bir tabak yerleştirin ve yeteri kadar su ekleyin.
- Dolmanız suyunu çekince mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ???? ????.
Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı