Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili)

Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili)
0
39

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
zeytinyagli-pazi-dolmasi-acili-eksili.jpg

Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
  • Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
  • 1’er çay kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber
  • Yarım’şar çay kaşığı kimyon ve sumak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencerenin içine yeteri kadar su koyarak kaynamaya bırakın.
  2. Pazı yapraklarının saplarını kesin ve yıkayın.
  3. Su kaynayınca altını kısın ve pazı yapraklarını içine sokun, fazla bekletmeden çıkarın ve içi buz dolu soğuk suyun içine atın. (su ılınırsa soğuk su ilave edin).
  4. Diğer taraftan tencerede zeytinyağını ısıtın, ufak parçalara doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz sarımsağı ekleyerek soteleyin. Bu aşamada tuzunu ekleyebilirsiniz.
  5. Hafif pembeleşince pirinçi yıkayarak ekleyin. 5 dak. Kadar birlikte soteleyin.
  6. Biber salçasını bir miktar su ile incelterek ekleyin.
  7. Suyunu çekince ocağın altını iyice kısarak baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.
  8. Yarım su bardağı su ekleyerek, yağı ile kalana kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Maydanozu ilave ederek demlenmeye bırakın.
  10. Buzlu suda bekleyen pazı yapraklarını süzgece alın ve pirinçli iç demlenince dolmanızı sarın ve tencereye yerleştirin.
  11. Nar ekşisini biraz su ile incelterek dolmaların üzerine gezdirin.
  12. Dolmaların açılmaması için üzerine bir tabak yerleştirin ve yeteri kadar su ekleyin.
  13. Dolmanız suyunu çekince mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ???? ????.
Not: Benim pazım körpe olduğu için kısa sürede pişti. Ancak, pişirme süresi 45 dakikaya uzayabilir.

Zeytinyağlı Pazı Dolması (Acılı/Ekşili) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Soya Kıymalı Pazı Dolması Resimli Soya Kıymalı Pazı Dolması Tarifi Soya Kıymalı Pazı Dolması nasıl sarılır, Soya Kıymalı Pazı Dolmasının Tarifi Resimli yapılışı imagessoyakiymalipazidolmasitarifiresimli5ad43d6ba9278 MALZEMELER 100 gr Soya eti (ılık su icinde en az 20 dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2 bağ pazı1 su bardağı pirinç1 su bardağından 1 parmak eksik yemeklik bulgur1 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet büyük kuru soğan2 diş sarımsak1 demet maydanoz1 yemek kaşığı nar ekşisi1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Ekşili Malhıta Corbası Resimli Ekşili Malhıta Corbası Tarifi , Ekşili Malhıta Corbası nasıl yapılır, Ekşili Malhıta Corbasının yapılışı imageseksilimalhitacorbasitarifiresimli5ad456ac5f190 Ekşili Malhıta Corbası Tarifi Resimli Malzemeler Sekiz yaprak pazı Bir adet limon 10 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Lezzetine Doyulmaz Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler 150 gram kıyma1 fincan bulgur1 fincan pirinç1 fincan sıvı yağ1 orta uzunluk kuru soğan1 tutam maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biberNane reyhan isteğe nazaran pul biber (Ben acılı yaptım çok hoş oluyor) Sarmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 3 bağ pazı (1 kilo kadar)1 büyük boy kuru soğan2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıKarabiber,tuz,naneZeytinyağı Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pazılarımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt