Ekşili Malhıta Corbası
Resimli Ekşili Malhıta Corbası Tarifi ,
Ekşili Malhıta Corbası nasıl yapılır,
Ekşili Malhıta Corbasının yapılışı
imageseksilimalhitacorbasitarifiresimli5ad456ac5f190
Ekşili Malhıta Corbası Tarifi Resimli
Malzemeler
Sekiz yaprak pazı
Bir adet limon
10 diş sarımsak
Bir cay bardağı kırmızı mercimek
Uc yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Bir yemek kaşığı kuru nane
Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Mercimekleri soğuk suda iyice yıkayın ve suzgece atın
Pazı yaprakları once sirkeli suya batırın ardından iyice yıkayın ve doğrayın
Bir tencerenin icine 6 su bardağı suyu, mercimeği ve pazı yapraklarını icersine koyun
Tuzunu dokun
Mercimekleri ve pazı yapraklarını iyice ezin ve corba kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Mercimeklerin ve pazı yapraklarının iyice ezilmesi icin varsa evinizde el blendırı kullanmanız cok iyi sonuc verir
Ateşi biraz kısın ve bu arada corba koyulaşırsa sıcak su ilave edin
6 diş sarımsağı biraz tuz ile havanda dovun
Havanın icersine limon suyunu da ekleyin ve ocaktaki tencerenin icine dokun
İyice karıştırın ve corbanızı ocaktan alın
Kalan 4 diş sarımsağı ufak ufak doğrayın
Tavanın icersine yağı ve sarımsakları koyun ve hafif pembeleştirin
Ocaktan almadan hemen once nane ve kırmızıbiberi de ekleyerek ocaktan alın
Bu karışımı corbaya ekleyin ve karıştırın
Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
Resimli Ekşili Malhıta Corbası Tarifi ,
Ekşili Malhıta Corbası nasıl yapılır,
Ekşili Malhıta Corbasının yapılışı
imageseksilimalhitacorbasitarifiresimli5ad456ac5f190
Ekşili Malhıta Corbası Tarifi Resimli
Malzemeler
Sekiz yaprak pazı
Bir adet limon
10 diş sarımsak
Bir cay bardağı kırmızı mercimek
Uc yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Bir yemek kaşığı kuru nane
Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Mercimekleri soğuk suda iyice yıkayın ve suzgece atın
Pazı yaprakları once sirkeli suya batırın ardından iyice yıkayın ve doğrayın
Bir tencerenin icine 6 su bardağı suyu, mercimeği ve pazı yapraklarını icersine koyun
Tuzunu dokun
Mercimekleri ve pazı yapraklarını iyice ezin ve corba kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Mercimeklerin ve pazı yapraklarının iyice ezilmesi icin varsa evinizde el blendırı kullanmanız cok iyi sonuc verir
Ateşi biraz kısın ve bu arada corba koyulaşırsa sıcak su ilave edin
6 diş sarımsağı biraz tuz ile havanda dovun
Havanın icersine limon suyunu da ekleyin ve ocaktaki tencerenin icine dokun
İyice karıştırın ve corbanızı ocaktan alın
Kalan 4 diş sarımsağı ufak ufak doğrayın
Tavanın icersine yağı ve sarımsakları koyun ve hafif pembeleştirin
Ocaktan almadan hemen once nane ve kırmızıbiberi de ekleyerek ocaktan alın
Bu karışımı corbaya ekleyin ve karıştırın
Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun