Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük lahana
İç harcı için;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 10 kol maydanoz
  • 10 kısım dereotu
  • 4 tane taze soğan
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanamızı sıcak suda kendini sallana kadar bekliyoruz. Yaprak yaprak ayırıp kenara alıyoruz.
  2. İç harcı için; pirinçleri yıkıyoruz ıslatlamamıza gerek yok bir kaç sefer sudan geçiriyoruz.
  3. Diğer tüm gereçleri doğrayıp karıştırıyoruz.
  4. Ben içi çok pirinç sevmiyorum lahana tadını bastırmaması için çok kalın olmayacak biçimde sarıyorum.
  5. Altını çok açarsanız hoplarken pirinçleri dağılacaktır.
  6. 45-50 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt