
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane lahana
- 1 litre sıcak su
- 2-3 tane limon tuzu
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 2 tane soğan
- 2 tane sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz (Salçaya ve damak tadına nazaran ayarlanır )
- 1 çay kaşığı toz reyhan yahut kurutulmuş bikaç yaprak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı somak ekşisi
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle lahanamızı dilediğimiz üzere bölüyoruz (internette lahana doğramaya bakabilirsiniz).
- Sıcak suyu tencereye alıp altını açıyoruz.
- Kaynayınca lahanalarımızı azar azar içine atıp 3 dakika kadar çevirerek yumuşatıyoruz ve süzüp alıyoruz bütün lahanaları bu halde sıcak sudan geçiriyoruz.
- Daha sonra iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Pirinci yeterlice yıkadıktan sonra süzüp harcı hazırlayacağımız kaba alıyoruz.
- Üzerine küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz ve bütün gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra sarmamızı sarıp tenceremize diziyoruz.
- Üzerine bikaç tane limon tuzu ve hafif tuz atıp yüzünü hafif geçecek kadar ılık su koyup üzerine bi tabak vs tartı koyabilirsiniz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Sosu için zeytinyağı ısıtıyoruz salça ve baharatını ekleyip altını kapatıyoruz.Afiyet olsun