Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet küçük boy kereviz (2 adet büyük boy)
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 adet patates
- 1 adet havuç
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet limon
- Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kerevizleri soyalım,küp şeklinde doğrayın ve limonlu suda bekletin.
- Zeytinyağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı aynı anda tencereye aktaralım.
- Zeytinyağı kızdırılmaz yoksa yemeğimiz çok kötü kokar.
- Soğanları kavurduktan sonra havucu doğrayıp ilave edelim.
- 5 dk kadar soteledikten sonra küp şeklinde doğranmış patatesleri ve kerevizleri ilave edelim.
- Üzerini tam kapatmayacak kadar soğuk su ,tuz,ve şeker ilave edip,kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Ocağının altını kapattıktan sonra doğranmış dereotu gezdirelim veya servis tabağına aldıktan sonra serpiştirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.