
Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet büyük boy patetes
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet kerevizin yeşil sapları
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 subardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kerevizi suda bekletmek için : 1 adet büyük boy limonun suyu sıkılıcak
Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kerevizi soyalım.
- İri küp doğrayalım hemen limonlu suya koyalım kerevizin kararmaması için koyalım.
- Patatesi soyalım iri küp doğrayalım.
- Havucu soyalım ince halka doğrayalım.
- Soğanı soyalım küçük yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım.
- Soğanı koyup 2 dk kısık ateşte kavuralım.
- Sonra havuçları ilave edelim karıştıralım.
- Patatesleri koyalım kerevizleri de tekrar limonlu suda çıkarıp duru su ile yıkayıp ekleyip karıştıralım.
- Tuz şekeri karabiberi serpelim doğradığımız kereviz yapraklarını da koyalım.
- Kısık ateşte 5 dk bu şekilde pişirelim.
- Sonra oda sıcaklığındaki suyu dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim.
- En son limon suyu dökelim bir kere ocağı kapatalım. Afiyet olsun not :tuzunu damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.