Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 büyük kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- Sıcak su
- İnce kıyılmış taze nane veya dereotu
- (çocuklarım yemediği için ben kullanmadım)
Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayarak hazır edelim.
- Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tencereye alalım.
- Diş diş doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuralım.
- Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayınca kabakları, tuzu ve toz şekeri ekleyelim, 2 dakika kadar karıştıralım.
- Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edelim ve beklemeden, yıkadığımız pirinci ekleyelim.
- Çok fazla karıştırmadan kaşığın ucuyla pirinçleri yayalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyu az kalana kadar pişirelim. Dereotu veya nane ile servis edelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kabak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.