Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kabak

Zeytinyağlı Kabak
0
29

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
zeytinyagli-kabak.jpg

Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Sıcak su
Üzeri için:
  • İnce kıyılmış taze nane veya dereotu
  • (çocuklarım yemediği için ben kullanmadım)

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayarak hazır edelim.
  2. Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tencereye alalım.
  3. Diş diş doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuralım.
  4. Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayınca kabakları, tuzu ve toz şekeri ekleyelim, 2 dakika kadar karıştıralım.
  5. Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edelim ve beklemeden, yıkadığımız pirinci ekleyelim.
  6. Çok fazla karıştırmadan kaşığın ucuyla pirinçleri yayalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyu az kalana kadar pişirelim. Dereotu veya nane ile servis edelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı kabak için püf noktaları: * kabak çok çabuk pişen bir sebze olduğu için, pirinçleri kabakla aynı anda tencereye ekleyin. Aksi takdirde, pirinçler pişene kadar kabak dağılıp eriyebilir. * tencerenin altını kapattıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar kapağı kapalı bekletin. Bu sayede pirinçler tencerede kalan suyu daha iyi çekecek ve tam kıvamında bir zeytinyağlı yemek elde edeceksiniz.

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt