
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet büyükçe dolmalık biber
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 ajda çay bardağı zeytinyağ
- Çam fıstık
- 1.,5 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığından biraz az tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Kuru nane
- Az kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Su
- Zeytinyağ(2 çorba kaşığı biberlerin pişimi esnasında suya katmak için)
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle dolmalık biberlerimizi kapak kısımlarından ayırıp ,yıkayalım ve süzelim.
- Pirincimizi de yıkayıp suda 10-15 dakika bekletip, süzmeye alalım.
- 1 tencereye zeytinyağını (Ben göz kararı ekliyorum lakin soğanları yeterlice ıslatacak kıvamda olsun) ekleyip yemeklik doğranmış soğanlarımızı da katarak uygunca kavuralım.
- Sırasıyla evvel çam fıstığını ekleyip 1-2 dakika kavuralım,.
- Akabinde kuş üzümünü de ekleyip 1-2 dakika da bu türlü kavuralım. Sırasıyla başka baharatlarımızı ve dereotunu ekleyip düzgünce karıştıralım ve en son süzülmüş pirincimiz ekleyip 1 çay kaşığı şekerimizi katalım. 3-4 dakika kavuralım ve altını kapatalım.
- Dolmalık biberlerimizi dolduralım ve üzerine kapak olarak dilim domateslerimizi yerleştirelim.
- Dolmalık biberleri derin bir tencereye alalım ve tencerenin 4 te 1 ini biraz geçecek kadar su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim. Suyuna az da tuz katalım.
- Evvel harlı ateşe alalım kaynamaya başlayınca çabucak kısık ateşe alalım ve pişmeye bırakalım. Biberler ve pirinç pişmiş mi diye ortada denetim edelim pişme müddeti bibere nazaran değişebilir. Afiyet olsun