 
	Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 kase zeytin ezmesi
- 6-7 su bardağı un (Una göre değişiyor)
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba instant maya, şeker ve tuzu koyalım.
- Üzerine ılık sütü ekleyip bir süre bekleyelim.
- Kabarcıklar oluşunca sıvı yağ,yumurta akı ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edince yarım saat mayalandıralım.
- Hamur mayalanınca bezeler yapıp açalım.
- Açtığımız hamura bir tatlı kaşığı zeytin ezmesi koyalım ve üstüne biraz(1 tatlı kaşığı) sıvı yağ koyalım.
- Zeytin ezmesi ve sıvı yağı açtığımız hamura iyice sürelim.
- Sonra rulo şeklinde katlayıp yuvarlak dolayalım.
- Fırın tepsisine yağılı kağıt koyup açmaları dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 20 dk pişirelim. (12-13 adet açma oluyor)
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
    