Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama
0
58

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu eti (incik yahut 3-4 kesime ayrılmış kemikli kuzu kol)
  • 7-8 adet minik patates ( yoksa 2 büyük patatesi iri küp olarak da kullanabilirsiniz)
  • 2 havuç
  • 5-6 adet arpacık soğan (yoksa 2 kuru soğanı bütün olarak da kullanabilirsiniz)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 litre kadar sıcak su
  • 4-5 sap maydanoz
Terbiyesi için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Düdüklüyü boşken kızdırın ve zeytinyağ ekleyip etlerin iki yüzünü kızartıp bir kenara alın.
  2. Kalan yağa soğan, sarımsak, patates ve havuçları atıp biraz soteleyin.
  3. Üzerine etleri ekleyin tuzunu karabiberini ve suyunu koyup pişirmeye başlayın.
  4. Kuzu eti daha çabuk pişer. Benim düdülü tenceremde 15 dakika kâfi oluyor.
  5. Siz kendinizinkine nazaran ayarlayabilirsiniz. Açık tencere de de pişirebilirsiniz. Yalnızca mühlet daha uzun olur.
  6. Bir kasede un, yoğurt ve zerdeçalı karıştırın.
  7. Düdüklünün kapağını açın yemeğin suyundan 1-2 kaşık kaseye ekleyip ılıştırın.
  8. Sonra kasedeki yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak tekrar tencere ekleyin.
  9. 3-4 dakika daha pişirin altını kapatıp üzerine maydanoz doğrayıp servis edin. Afiyet olsun ????.
Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8adet kuzu gerdan10-15 adet arpacık soğan4-5 adet patates2 adet soğan Terbiye için; 1 adet limon1 yumurta sarısı1 kaşık un Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuzu gerdanları uygunca yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan5 adet tane karabiber2 adet defne yaprağı (var ise)Etleri kapatacak kadar su1 adet patates1 adet havuç1 adet kuru soğan4 kısım maydanozTuzYarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 silme çay kaşığı zerdeçal Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu)1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı)3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur)1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı yoğurt1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı İçin Gereçler 1 orta uzunluk kereviz1 büyük uzunluk patates250 gram kuzu eti2 adet havuç1 adet kapya biber1 adet portakal2 adet limon1 küçük uzunluk soğan1 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı yoğurt Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı Yapılışı Kerevizi ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Terbiyeli Haşlama Tanımı İçin Materyaller 1 kilo pöç (Kemikli et kullanabilirsiniz)2 adet havuç1 büyük patates3 diş sarımsak1 adet soğan7-8 tane karabiber1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 2 litre su Terbiye için 1 yumurta sarısıYarım limon suyu1 yemek kaşığı un Üzerine isteğe bağlı Sarımsak, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt