Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuzu Gerdan Haşlama

Kuzu Gerdan Haşlama
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kuzu-gerdan-haslama.jpg

Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet kuzu gerdan
  • 5 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı (var ise)
  • Etleri kapatacak kadar su
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 kısım maydanoz
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal

Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ben düdüklü tencere de yaptım. Tencerede de yapabiliriz ancak pişirme mühleti uzun olur.
  2. Etleri düdüklü tencereye alalım.
  3. Tane karabiber ve defne yaprağını ekleyip suyunu ek ederek kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  4. Patatesi elma dilimi formunda doğrayalım.
  5. Soğanı dörde bölelim.
  6. Havuçları uzun formda doğrayıp hazır edelim.
  7. Etler 20 dakikada haşlandı.
  8. Haşlanan etlere doğradığımız zerzevatları ekleyin.
  9. Düdüklüyü tekrar kapatıp kaynama sesinden sonra 5 dakika kâfi olacaktır sebzeler tam kıvamında pişmiş oluyor.
  10. Tekrar açalım tuzunu, zerdeçalı, limonun suyunu ekleyelim.
  11. Unu da az ölçü su ile kaşık yardımı ile özeyerek yemeğe ek edelim.
  12. Bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
  13. İnce kıymış olduğumuz maydanozu üzerine serpelim yemeğimiz servise hazırdır afiyetle yiyelim. Denemeyi ve eklemeyi unutmayın arkadaşlar :)).
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt