Zerdeçallı Düğmeli Kıtır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gr margarin
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 bardak olağan un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı kakao
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
Zerdeçallı Düğmeli Kıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yoğurt ,yumurta ,sıvı yağı kabımıza koyup uygunca karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığında beklemiş yağımızı, nişasta ,un, vanilya, kakao hariç öbür gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamurumuzdan bir yumurta büyüklüğünde hamur ayırıp başka bir yerde kakaoyu ekleyip düzgünce yoğuruyoruz bu hamurla üst süslemesi olan düğmeleri yapacağız.
- Tepsimize yağlı kağıt koyup hamurumuzu bir kısmını sıkma torbasına koyup tepsiye küçük küçük sıkıyoruz.
- En üstlerine kakaolu hamurdan yuvarlayıp düğme biçiminde koyuyoruz.
- 170 derecelik fırını ısıtıp hafif pembeleşince çıkarıyoruz.
- Sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz ve servis yapıyoruz.
Bu ???? kurabiyem güçlü kıtır imgesi.
Hoş ve ve sıkma torbasınayla çok pratik.
Deneyin beyeneceksiniz????????.
Zerdeçallı Düğmeli Kıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.