
Zencefilli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kemik suyu
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil, tuz
- 5-6 dal maydanoz ve dereotu
Zencefilli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar????????????.
- Öncelikle yağlarımızla küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince bulgurumuzu ve baharatlarımızı koyuyoruz.
- Sonra et suyumuzu ve kaynar suyumuzu koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyu çekildikten sonra ocağımızı kapatıp ince ince kıydığınız maydanoz ve dereotumuzu koyup karıştırıyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun????.