Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zayıflatan Aşure

Zayıflatan Aşure
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zayiflatan-asure.jpg

Zayıflatan Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı fasulye
  • 7 adet kuru kayısı
  • 4 adet kuru incir
  • 1 adet elma
  • 1 fincan fındık
  • 1 fincan ceviz
  • 2.5 kaşık pekmez
  • 4 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Bir avuç kuru üzüm
  • Aşurelik fıstık

Zayıflatan Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Buğday nohut ve fasulyemizi farklı başka kaplara alıyoruz üzerlerine su ek ediyoruz ve sabaha kadar bekletiyoruz (Nohudun suyuna biraz tuz serperseniz daha hoş kabarır)
  2. Buğday nohut ve fasulyemizi beklettiğimiz suyu süzüp başka farklı kaplara alıp haşlıyoruz. Biraz yumuşadıktan sonra süzüp hepsini bir tencereye alıyoruz su ek edip kaymaya bırakıyoruz ortada bir karıştıralım ki tabanına tutmasın.
  3. Kaynadıktan sonra kayısı incirleri küp küp doğruyoruz. Elmamızı 4 e bölüp bir modülüne karanfiller batırıyoruz başka modülleri küp küp doğruyoruz öteki kalan malzemeleride kaynayan tenceremize ek ediyoruz.
  4. Su azaldıkça sıcak su ekleyelim. En son ocağı kapatacağımıza yakın pekmezi ilave edip 2 dakika daha kaynatıp tenceremizin altını kapatalım ve aşuremiz pişti.
  5. Aşuremizi servis tabağımıza koyup üzerini fındık tarçın susam hindistan cevizi vb. İsteğe bağlı olarak süsleyelim vee afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Aşure Tanımı İçin Gereçler 1 kilo buğday1200 gram şeker (Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)250 gram kuru fasulye250 gram nohut2 adet şeftali200 gram badem200 gram kuru üzüm200 gram fındık200 gram incir200 gram kuru kayısı Üzerini Süslemek İçin Fındıkİncir kullandım siz dilediğiniz üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı buğday1.5 su bardağı barbunya1.5 su bardağı kurufasulye1.5 su bardağı nohut2 paket fındık içi1 paket kuru kayısı1 paket kuru üzüm1 paket kuru incir2 paket kuş üzümü2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir)5 litre su6 adet karanfil5 çubuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Aşure Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 20-25 kase için; 3 su bardağı aşurelik buğday4 su bardağı şeker1 çorba kasesi haşlanmış fasulye1 kase haşlanmış nohut1 çay bardağı fındık1 su bardağı küp kesilmiş kayısı1 su bardağı küp kesilmiş incir(artırabilir yahut azaltabilirsiniz)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı fasulye1 su bardağı nohut1 su bardağı kuru kayısı1 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı kuru incir200 gr fındık200 gr fıstık2 adet elma1 su bardağı süt4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir)5 litre suKaranfil, çubuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Aşure Tanımı (Lezzeti Kıvamı Rengi Olağanüstü Kesinlikle Deneyin) İçin Gereçler 20-25 kase için 3 su bardağı aşurelik buğday4 su bardağı şeker1 çorba kasesi haşlanmış fasulye1 kase haşlanmış nohut1 çay bardağı fındık1 su bardağı küp kesilmiş kayısı1 su bardağı küp kesilmiş incir(artırabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt