Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak Açma Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler

*2 su*bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 yumurta (yumurtanın sarısının biri üzeri için )
*Aldığı kadar un

Üzeri için;


*Yumurta sarısı
*Çörek otu

Yumuşak Açma Tarifi Yapılışı Şeker ve toz mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın Ardından ılık suyu edip iyice karıştırın Sonra üzerine bezle kapatılır biraz beklenir Köpük köpük olunca unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğunun Yoğurduğunuz hamurun üzerinin kapatıp 2 saat bekleyin Hamur iki katına çıkacak Sonra hamurdan parçalar koparır fotoğraftaki gibi şekil verin Yaptığınız açmaların altına yağlı kağıt serin, fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürülecek ve çörek otu dökülecek Pişirme 200 derecede 30 dakikada pişiyor
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt