iltasyazilim
FD Üye
Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su*bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 yumurta (yumurtanın sarısının biri üzeri için )
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşak Açma Tarifi Yapılışı Şeker ve toz mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın Ardından ılık suyu edip iyice karıştırın Sonra üzerine bezle kapatılır biraz beklenir Köpük köpük olunca unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğunun Yoğurduğunuz hamurun üzerinin kapatıp 2 saat bekleyin Hamur iki katına çıkacak Sonra hamurdan parçalar koparır fotoğraftaki gibi şekil verin Yaptığınız açmaların altına yağlı kağıt serin, fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürülecek ve çörek otu dökülecek Pişirme 200 derecede 30 dakikada pişiyor
*2 su*bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*2 yumurta (yumurtanın sarısının biri üzeri için )
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşak Açma Tarifi Yapılışı Şeker ve toz mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın Ardından ılık suyu edip iyice karıştırın Sonra üzerine bezle kapatılır biraz beklenir Köpük köpük olunca unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğunun Yoğurduğunuz hamurun üzerinin kapatıp 2 saat bekleyin Hamur iki katına çıkacak Sonra hamurdan parçalar koparır fotoğraftaki gibi şekil verin Yaptığınız açmaların altına yağlı kağıt serin, fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürülecek ve çörek otu dökülecek Pişirme 200 derecede 30 dakikada pişiyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.