teknolojiuzmani
FD Üye
Yumuşacık Taneli Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da yarım çay bardağı ayçiçekyağı
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 4 bardak sıcak su
- Tuz
Yumuşacık Taneli Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri suda yıkayın. Yarım saat bekletin.
- Arpa şehriyeleri tavaya döktüğünüz yağın üstüne ilave edin. 2-3 dakika kavurun.
- Üstüne pirinçleri ekleyin. Yine 2-3 dakika kavurduktan sonra üstüne sıcak suyu dökün. Üstüne tuz ekin. Kapağı kapatın.
- Pilav suyunu çekene dek yüksek ateşte pişirin. Pişince ocağı kapatın ve demlenmesini bekleyin. Afiyet olsun!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.