Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Tam Ölçülü Açma Tarifi

Yumuşacık Tam Ölçülü Açma Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Yumuşacık Tam Ölçülü Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek) (ben iki yumurtanın beyazını ekledim hamura)
  • 6 su bardağı un
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Susam
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yumuşacık Tam Ölçülü Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar ???? bugün sizlere tam ölçülü yumuşacık nefis bir açma tanımıyla geldim???? bir sefer deneyin daima yapmak isteyeceksiniz???? çabucak üretimine geçelim????.
  1. Uygun bir kaba ılık sütü ve ılık suyu alalım.
  2. Üzerine şeker ve mayayı ekleyerek maya çözününceye kadar karıştıralım.
  3. Üzerine sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyerek tekrar karıştıralım.
  4. Bir ölçü un ekleyerek üzerine tuzu da ekleyelim ve karıştıralım. Unu denetimli bir formda ekleyerek kıvam alıncaya kadar spatulayla karıştırıyorum.
  5. Sonrasında elimle yoğuruyorum. Toplam 6 su bardağı unla hamurum istediğim kıvama geldi. Çok az ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
  6. Hamur toparlanınca birkaç dk boyunca güzelce yoğurmaya devam edelim.
  7. Ardından üzerini streç sinema ve bir örtüyle örterek 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurun havasını alarak tezgaha alalım ve hamurdan 16 adet beze oluşturalım.
  8. Bir bezeyi tezgaha alarak biraz unlayarak açalım.
  9. Açabildiğiniz kadar açın.
  10. Üzerine erittiğimiz tereyağından bir ölçü ekleyerek fırçayla dağıtalım.
  11. Açtığımız ikinci yufkayı da öbür yufkanın üzerine ekleyerek onun da üzerine tereyağı dağıtalım.
  12. Sonrasında dörde bölelim.
  13. Geniş kısımlarına rendelediğimiz kaşarı ekleyerek rulo yapalım.
  14. Sonra açma poğaça formu vermek için uzun rulo halindeki hamuru dolayalım.
  15. Uç kısmını alt kısma alalım ki açılmasın.
  16. Bütün bezelere tıpkı süreci uygulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
  17. Üzerini kapatarak 30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
  18. Üzerine sürmek için ayırdığımız yumurta sarısına sütü ekleyerek karıştıralım ve açmaların üzerine dağıtalım. Son olarak susam ekledim ben.
  19. Önceden ısıttığım 200 derece fırında ortalama 35 dk kadar pişirdim. Yumuşacık puf puf oluyor???? herkesin denemesini öneririm✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????Bu ve başka tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim????
Yumuşacık Tam Ölçülü Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tam Ölçülü Nefis Pizza Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)1 tatlı kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (25 ml)4 su bardağından biraz eksik un (480 gram)1 tatlı kaşığı tuz Sosu için: 1 tatlı kaşığı salçaÇeyrek çay bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt (200 ml)1 su bardağı ılık su(200 ml)1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt2 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ (160 ml)2 adet yumurta (sarıları üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt (300 ml)1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)1 şişe maden suyu (200 ml)2 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)7 su bardağı un (840 gram)1,5 tatlı kaşığı tuz İç gereç; Lor peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Tam Ölçülü Yumuşacık Krep Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 yemek kaşığı şeker1 silme tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ (40 ml)2 su bardağı süt (400 ml)1 su bardağı su (200 ml)2 su bardağı un (240 gram) Tam Ölçülü Yumuşacık Krep Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
6 Su Bardağı Unla 8 Adet Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt (400 ml)1 su bardağı ılık su (200 ml)1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)6 su bardağından biraz fazla un (750 gram)1,5 tatlı kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt