Yumuşacık Sütlü Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yaş maya ( 21 gram)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (markadan markaya değişmektedir denetimli bir formda ekleyelim)
Yumuşacık Sütlü Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kap içerisine bütün gereçlerimizi koyup karıştırıyoruz.
- Yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edelim, hafif ele yapışacaktır.
- Yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım .
- Mayalanan hamurumuzun havasını alıp karıştırıyoruz.
- Elimize un alıp 3-4 tane mandalina büyüklüğünde beze yapalım .
- Kalanını küçük küçük bezeler yapalım .
- Bezeleri elimizi yağlayıp biraz hamurumuzu açıp ortasına delip yapıp pişiriyoruz.
- Hamurlarımızı kızgın sıvı yağa atıp ,sırayla hamur bitene kadar tekrarlıyoruz afiyet olsun inşallah ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.