Yumuşacık Küçük Tırnak Pide Tanımım İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 dolu çay kaşığı şeker
- 1 paket instant maya 7 gram
- 3 dolu çay kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un kullandım
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı üzüm pekmezi
Yumuşacık Küçük Tırnak Pide Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ele yeterlice yapışan cıvıkça bir hamur yoğuralım.
- Hamur 5 dk uygunca yoğurulmalı.
- Daha sonra üzeri örtülü 30 dk mayaya bırakalım.
- Un serpilmiş tezgaha hamuru dökelim ve üzerinede un serpelim. Hamuru 6 eşit kesime ayırıp beze yapalım.
- Un serpili yere dizip üzerini örtelim. 15 dk dinlendirelim.
- Ardına yağlı kağıt serilmiş tepsi içine un serpelim.
- Bezelerden 2-3 adet alıp tepsilere aralıkla koyalım.
- Birer yemek kaşığı dolusu yoğurt sosundan üzerlerine koyup el ile hamura yayalım.
- Daha sonra parmak uçları ile sıkıca derin basarak biçimli çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 240° fanlı ayar fırında alttan ikinci rafta 11-12 dk yeterlice kızarana dek pişirelim.
- Fırından alınca üzerine az su serpip havlu kapatalım 5 dk dinlenen pideler servise hazırdır.
- Tepsileri teker teker pişiriniz. Fırına vermeden çabucak evvel soslayınız. Afiyet şifa olsun.