Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Mini Tırnak Pide Tarifim

Yumuşacık Mini Tırnak Pide Tarifim
0
105

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Yumuşacık Küçük Tırnak Pide Tanımım İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 dolu çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya 7 gram
  • 3 dolu çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un kullandım
Üzeri için;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı üzüm pekmezi

Yumuşacık Küçük Tırnak Pide Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ele yeterlice yapışan cıvıkça bir hamur yoğuralım.
  2. Hamur 5 dk uygunca yoğurulmalı.
  3. Daha sonra üzeri örtülü 30 dk mayaya bırakalım.
  4. Un serpilmiş tezgaha hamuru dökelim ve üzerinede un serpelim. Hamuru 6 eşit kesime ayırıp beze yapalım.
  5. Un serpili yere dizip üzerini örtelim. 15 dk dinlendirelim.
  6. Ardına yağlı kağıt serilmiş tepsi içine un serpelim.
  7. Bezelerden 2-3 adet alıp tepsilere aralıkla koyalım.
  8. Birer yemek kaşığı dolusu yoğurt sosundan üzerlerine koyup el ile hamura yayalım.
  9. Daha sonra parmak uçları ile sıkıca derin basarak biçimli çizikler atalım.
  10. Önceden ısıtılmış 240° fanlı ayar fırında alttan ikinci rafta 11-12 dk yeterlice kızarana dek pişirelim.
  11. Fırından alınca üzerine az su serpip havlu kapatalım 5 dk dinlenen pideler servise hazırdır.
  12. Tepsileri teker teker pişiriniz. Fırına vermeden çabucak evvel soslayınız. Afiyet şifa olsun.
Yumuşacık Küçük Tırnak Pide Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bulut Üzere Efsane Pamuk Lezzette Açma Tanımım İçin Malzemeler 1 paket instant maya (7 gram)2 su bardağı ılıtılmış su(440 ml)2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)1 su bardağı sıvı yağ (220 ml)3 yemek kaşığı şeker2,5 tatlı kaşığı tuz (normal dolu)8 su bardağı un kullandım ben Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler 1 paket maya2 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz2 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazını içine kattım)2 kaşık yoğurt2 kaşık su6 bardak un (Gerekirse destek yapılabilir 250 ml bardak ölçüSusam isteğe göre Tırnak Pide...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 kg un1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık süt ( 200 ml )1,5-2 su bardağı ılık su ( 350-400 ml, unun kalitesine bağlı ) İç harcı için: 250 gram kıyma2 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Tırnak Pide Tanımı İçin Gereçler 370 gr un (yani orta büyüklüğünde bir su bardağı ile 3 bardak un kullandım unu (dikkatli ekleyin çok cıvık bir hamur olmalı)1 su bardağı ılık su (yani 250ml)10 gram yaş maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzTezgahın üzerine mısır unu serptim pidenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Yumuşacık Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler 1 tatlı kaşığı maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 bardak ılık sütYarım çay bardağı sıvı yağ3 su bardağına yakın un1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı süt İç malzemesi için : Beyaz peynirKaşar peyniri Yumuşacık Peynirli Pide Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt