Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tırnak Pide

Tırnak Pide
0
66

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tirnak-pide.jpg

Tırnak Pide Tanımı İçin Gereçler

  • 370 gr un (yani orta büyüklüğünde bir su bardağı ile 3 bardak un kullandım unu (dikkatli ekleyin çok cıvık bir hamur olmalı)
  • 1 su bardağı ılık su (yani 250ml)
  • 10 gram yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tezgahın üzerine mısır unu serptim pidenin yapışmaması için
Ekmeğin üzerine
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt

Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un ve tuz hariç tüm gereçleri ılık su ile karıştırın.
  2. Akabinde yavaş yavaş unu ve tuzunu ekleyin ele yapışan bir hamur olmalı hamuru güzelce yoğurun.
  3. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve 1 saat mayalanmaya koyun mayalandıktan sonra hamurun her yerini güzelce unlayın ve 4 beze alın.
  4. Unlu tezgahın üzerine bezeleri dizin ve elinizle hafif bezelerin üzerine bastırın.
  5. Üzerini kapatın fırınınızı açın ısınsın 15 dk sonra tezgahın üzerine mısır unu serpin.
  6. Bezeyi mısır ununun üzerine koyun.
  7. Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurtlu sostan koyun ve parmak uçlarınızla hal verin fırın tepsisine koyun.
  8. 10 dk tepside birkez daha dinlendirin .
  9. Isınmış fırında 275 derecede kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan sonra çabucak üzerine pak bir bez örtün afiyet olsun.
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt