Tırnak Pide Tanımı İçin Gereçler
- 370 gr un (yani orta büyüklüğünde bir su bardağı ile 3 bardak un kullandım unu (dikkatli ekleyin çok cıvık bir hamur olmalı)
- 1 su bardağı ılık su (yani 250ml)
- 10 gram yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tezgahın üzerine mısır unu serptim pidenin yapışmaması için
- 1 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve tuz hariç tüm gereçleri ılık su ile karıştırın.
- Akabinde yavaş yavaş unu ve tuzunu ekleyin ele yapışan bir hamur olmalı hamuru güzelce yoğurun.
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve 1 saat mayalanmaya koyun mayalandıktan sonra hamurun her yerini güzelce unlayın ve 4 beze alın.
- Unlu tezgahın üzerine bezeleri dizin ve elinizle hafif bezelerin üzerine bastırın.
- Üzerini kapatın fırınınızı açın ısınsın 15 dk sonra tezgahın üzerine mısır unu serpin.
- Bezeyi mısır ununun üzerine koyun.
- Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurtlu sostan koyun ve parmak uçlarınızla hal verin fırın tepsisine koyun.
- 10 dk tepside birkez daha dinlendirin .
- Isınmış fırında 275 derecede kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra çabucak üzerine pak bir bez örtün afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.