Yumuşacık Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker (Maya etkinleşmesi için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Çok sert olmayacak hamur)
Yumuşacık Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hazırlama kabına maya, su ve sütü döküp karıştırıp çok az bekleyin.
- Tuz ile unu döküp güzelce yoğurun.
- 10-15 dk dinlenmeye bırakın.
- Sonrasında küçük bezeler yaparak tezgah üstünde merdane ile açın ve ısıttığınız tavada pişirin.
- Pişirdiğiniz lavaşları pak bir örtü içine bırakın. Yumuşacık lavaşlarınız hazır ister çiğ köfte ister mangalda her yerde kullanabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.