
Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım paket (100ml) krema
- 1 paket bitter çikolata
- Yarım su bardağı süt
- Pul çikolata
- Karamelli çikolata rendesi
- Toz fıstık
Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Sonra sütü ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kuru malzemelerimizi de ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Bol margarinle yağlanmış tart kalıbına harcımızı döküyoruz, birkaç kez tezgaha vurup havasını çıkarıyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Kremayı küçük bir tencereye ısıtıyoruz.
- Kırdığımız çikolataları ekliyoruz.
- Kaynama noktasına gelince altını kapatıp karıştırarak çikolataları eritiyoruz.
- Fırında pişip soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirip üzerine ganajı döküyoruz.
- Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ben karamelli çikolata rendeleyerek pul çikolatalarla süsledim. Çok yumuşak ve lezzetli bir kek oluyor. Mutlaka denemelisiniz. ????şimdiden deneyenlere afiyet olsun.