
Yumuşacık Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
️Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- 2 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber salçası kullanılıyor siz karıştırarak da kullanabilirsiniz.size kalmış.
- 3-4 yemek kaşığı susam
- Tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber,kimyon
Yumuşacık Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harç hazırlanışı;Küçük doğranan soğanlar bol sıvı yağda kavrulur. salça ve baharatlar eklenerek 1-2 dk daha kavrulur. en son susam eklenir. karıştırılarak altı kapatılır.
- Hamur için ılık su ve sütün üzerine şeker ve maya eklenir.
- Bir kaba 3 su bardağı un ve tuz konur.
- Ortası havuz gibi açılır.
- Mayalı karışım eklenir. Yoğrulmaya başlanır. Yumurta da eklenir.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir ben toplamda 5 buçuk 6 bardak kadar kullandım.
- Hamur oda sıcaklığında 1 saat mayalandırılır. 15 bezeye ayrılır. (isterseniz daha büyük ya da daha küçük yapabilirsiniz) yuvarlanır.
- Tepsiye dizilir. Üzeri örtülü şekilde 10 dk daha bekletilir.
- Ortalarına bardakla hafifçe bastırılır ve harç eklenir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapatıp kızarana kadar pişirilir. (yarım saat kadar)