Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Biberli Ekmek

Yumuşacık Biberli Ekmek
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
yumusacik-biberli-ekmek.jpg

Yumuşacık Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler


️Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
️Harç:
  • 2 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber salçası kullanılıyor siz karıştırarak da kullanabilirsiniz.size kalmış.
  • 3-4 yemek kaşığı susam
  • Tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber,kimyon

Yumuşacık Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harç hazırlanışı;Küçük doğranan soğanlar bol sıvı yağda kavrulur. salça ve baharatlar eklenerek 1-2 dk daha kavrulur. en son susam eklenir. karıştırılarak altı kapatılır.
  2. Hamur için ılık su ve sütün üzerine şeker ve maya eklenir.
  3. Bir kaba 3 su bardağı un ve tuz konur.
  4. Ortası havuz gibi açılır.
  5. Mayalı karışım eklenir. Yoğrulmaya başlanır. Yumurta da eklenir.
  6. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir ben toplamda 5 buçuk 6 bardak kadar kullandım.
  7. Hamur oda sıcaklığında 1 saat mayalandırılır. 15 bezeye ayrılır. (isterseniz daha büyük ya da daha küçük yapabilirsiniz) yuvarlanır.
  8. Tepsiye dizilir. Üzeri örtülü şekilde 10 dk daha bekletilir.
  9. Ortalarına bardakla hafifçe bastırılır ve harç eklenir.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapatıp kızarana kadar pişirilir. (yarım saat kadar)
Yumuşacık Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt