Yumuşacık 3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Peynir
- Maydanoz
Yumuşacık 3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç öteki materyaller yorma kabında karıştırılır.
- Unu da yavaş yavaş ekleyerek yorulur.
- Yoğurduğumu hamurun üzerine pak bez kapatarak 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde alarak elimizle açalım.
- İçine iç harcımızdan koyup kapatıp elimizle yuvarlayalım, tepsimize düzleyelim.
- Üzerine yumurta sarısından sürüp çörek otu atalım.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim ve hazır afiyet olsun. Deneyenlere şimdiden afiyet olsunn yorum fotoğraf bekliyorum ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.