Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo pırasa
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 avuç kadarda kıyma koyabilirsiniz (Koymasanızda olur.ben her vakit koymam)
Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bir kilo pırasayı yıkayın yıkadıkdan sonra ince ince doğrayın.
- Sonra tekrar bol suda en az 3 kere yıkayın ve süzdürün.
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavaya süzdüğünüz pırasayı ve soğanı koyun (eğer kıyma ek edecekseniz çiğden onuda ekleyin) ve suyunu çekene kadar biraz yağsız olarak karıştırarak kavurun.
- Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kısıp, tavanın kapağını kapatıp, yaklaşık 15 dakika kadar pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra salçayı ek edip düzgünce karıştırıp salçayı güzelce pırasaya yedirin ve 5 dakika kadar daha kavurun.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ek ederek pırasayı karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Pırasa uygunca yenecek biçimde kavrulduktan sonra servis kaşığı ile düzeltin.
- Sonra 3 yumurtayı sarıları top top olacak halde pırasanın üstün kırın (isterseniz yumurtaları pırasanın üstüne büsbütün yayın. Eşim bu şekilde sevdiği için ben yumurtaların tamamını dağıtıyorum )
- Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar yumurtaların pişmesini bekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Yumurtalı pırasa kavurması hazır, biraz bekledikten sonra servis tabağına alıp, servis edin. Afiyet olsun.Not: sabah yahut ikindide çayla birlikte çok hoş oluyor. Biz ekseriyetle pırasa kavurmasını sabah çayın yanına yaparız.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.