bilgisayarci
FD Üye
Yumurtalı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 adet orta uzunluk patates
- Yağ
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)
Yumurtalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet orta uzunluk patatesi soyup, küp şeker büyüklüğünde doğrayalım.
- Doğradığımız patatesleri yıkayıp göz kararı tuz atıp karıştıralım.
- Tavamızı alıp içine ne çok fazla ne de çok az olmayacak formda yağ koyalım.
- Yağı kızdırıp patatesleri koyalım ve kızarana kadar pişirelim.
- 2 adet yumurtayı bir kaseye kırıp içine çok az tuz atalım. (patatese de tuz attığımız için yumurtaya az atmanız daha iyi).
- Yumurtayı çırpıp patateslerin üstüne dökelim.
- Son olarak yumurta ve patatesleri de kavurup servis edebilirsiniz.
Yumurtalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.