Yumurtalı Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk bazlama
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yumurtalı Bazlama Tanımı Yapılışı
- Yumurta, tuz, karabiber ve kekiği karıştırma kabına alın.
- 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı açın ve karışıma ek ederek yeterlice çırpın.
- Bazlamaları 8 er modüle bölün. Her bir bazlama kesimini ve her bir tarafını yumurtalı karışıma güzelce batırın.
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağı tavaya alarak kızdırın ve yumurtalı karışıma buladığınız bazlama kesimlerini gerili önlü kızartın.
- Yağı fazla gelirse kızarttığınız bazlama modüllerini bir kaç peçete üzerine alın, üzerlerine de tıpkı süreci uygulayarak fazla yağları peçetelerin emmesini sağlayın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.