Bayram Plavı da diyebiliriz bu plavımıza bayramda mutlaka denemelisiniz kavurmalarınızın yanında cok lezzetli olacaktırAileniz ve misafirlerinizin bayılacağı harika bir Plav tarifi vereceğim sizlere
Yufkalı Plav İcin Gerekli Olan Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinc,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber
ALT :wwwupluploadsyufkaliplavtarifi50671yufkaliplavtarifi50671ALT
Yufkalı Plavımızın Tarifi
Bir kucuk soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş uzumu ilave edin yenibahar ilave edin guzelce kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması icin toz şeker ilave edebilirsiniz daha parlak ve beyaz gorunmesi icin ayrıca bir puf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız cok lezzetli olacağından emin olabilirsinizPlavımıızn icerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarcında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavıPişirdikten sonra soğutun soğutmadan kaselere dokemeyiz plavımızı
Bir yufkayı dorde bolun yuvarlak cam kasenin icini guzelce yağlayın dilerseniz icine bir kac adet badem koyabilirsinizYufkanın bir parcasını kaseye serin dilerseniz daha buyuk bir kasede kullanabilirsinizPlavımız soğuduktan sonra kasenin icerisine bir parca yufkayı serin icerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters cevirin fırın tepsisineUzerine yağ bile surmeden fırına surun ve pişirinTek kişilik nefis plavımız hazır Afiyet Olsun
Yufkalı Plav İcin Gerekli Olan Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinc,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber
ALT :wwwupluploadsyufkaliplavtarifi50671yufkaliplavtarifi50671ALT
Yufkalı Plavımızın Tarifi
Bir kucuk soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş uzumu ilave edin yenibahar ilave edin guzelce kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması icin toz şeker ilave edebilirsiniz daha parlak ve beyaz gorunmesi icin ayrıca bir puf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız cok lezzetli olacağından emin olabilirsinizPlavımıızn icerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarcında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavıPişirdikten sonra soğutun soğutmadan kaselere dokemeyiz plavımızı
Bir yufkayı dorde bolun yuvarlak cam kasenin icini guzelce yağlayın dilerseniz icine bir kac adet badem koyabilirsinizYufkanın bir parcasını kaseye serin dilerseniz daha buyuk bir kasede kullanabilirsinizPlavımız soğuduktan sonra kasenin icerisine bir parca yufkayı serin icerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters cevirin fırın tepsisineUzerine yağ bile surmeden fırına surun ve pişirinTek kişilik nefis plavımız hazır Afiyet Olsun