nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Şehriyeli Plav
Öbür bir tarif olmayabilir fakat birçok bayanın şehriyeli plav tarifini fazla artı aradıklarını görüyoruzÖyle sandığınız değin kolay değildir plavın kıvamını diretmek birazcık suyu pozitif olsa yada beceriksiz olsa plavınızın görüntüsü ve tadı hiçde beklediğiniz gibi olmuyorBu nedenle sizlere güzel bir şehriyeli plav tarifi tahsis etmek istiyoruz
Şehriyeli Plav İçin Zorunlu Olan Malzemeler
İki bardak pirinç
Bir çay bardağından iki parmak beceriksiz şehriye
Yarım dere bardağı istikrarsız yağ
Bir yemek yemek kaşığı tereyağı
Üç kadeh kaynar su ve Tuz
Şehriyeli Plav Tarifi
Plavımızın yapılışına geçmeden önce pirinci efendice ayıklayın ıslatın bir süre beklettikten sonradan tamamen yıkayınSuyu ayrıntılarıyla süzün
Ocağa tencereyi koyun sıvıyağ ve şehriyeleri kısık ateşte uygunca kavurunŞehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra üstüne tereyağ ek edin
Ardından pirinci ek edin bu şekilde bir kaç dakika kavurun ve son olarak üzerine sıcak suyu ek edinkapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin 15 dakika pişirin ocaktan alın ve azıcık dinlendirdikten sonradan servis yapın
ALT :larcomupluploadssehriyeliplav15025sehriyeliplav15025ALT *
Öbür bir tarif olmayabilir fakat birçok bayanın şehriyeli plav tarifini fazla artı aradıklarını görüyoruzÖyle sandığınız değin kolay değildir plavın kıvamını diretmek birazcık suyu pozitif olsa yada beceriksiz olsa plavınızın görüntüsü ve tadı hiçde beklediğiniz gibi olmuyorBu nedenle sizlere güzel bir şehriyeli plav tarifi tahsis etmek istiyoruz
Şehriyeli Plav İçin Zorunlu Olan Malzemeler
İki bardak pirinç
Bir çay bardağından iki parmak beceriksiz şehriye
Yarım dere bardağı istikrarsız yağ
Bir yemek yemek kaşığı tereyağı
Üç kadeh kaynar su ve Tuz
Şehriyeli Plav Tarifi
Plavımızın yapılışına geçmeden önce pirinci efendice ayıklayın ıslatın bir süre beklettikten sonradan tamamen yıkayınSuyu ayrıntılarıyla süzün
Ocağa tencereyi koyun sıvıyağ ve şehriyeleri kısık ateşte uygunca kavurunŞehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra üstüne tereyağ ek edin
Ardından pirinci ek edin bu şekilde bir kaç dakika kavurun ve son olarak üzerine sıcak suyu ek edinkapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin 15 dakika pişirin ocaktan alın ve azıcık dinlendirdikten sonradan servis yapın
ALT :larcomupluploadssehriyeliplav15025sehriyeliplav15025ALT *