Yufkadan Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet hazır yufka
- 3 adet patates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- İsteğe bağlı pulbiber
Yufkadan Gözleme Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patatesleri soyup soyarak yumuşayana kadar haşlayın.
- Tezgahın üstünde yufkayı bütün açarak bir tarafını ikiye katlayın ve katladığınız tarafa fırça yardımı ile sıvı yağı sürün.
- Bir kabın içine patatesleri ve tüm baharatları ekleyerek çatal ile ezin.
- Katlayıp yağladığınız tarafa iç harcı koyarak öbür tarafını üzerine kapatın.
- Başka kenarları da üst üste katlayarak kare haline getirin ve fırça ile tekrar yağlayın.
- Tavayı ısıtarak az yağ sürün ve yufkayı kısık ateşte önlü artlı az az yağlayarak çevire çevire pişirin. Afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.