iltasyazilim
FD Üye
Yufka Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*Börekten kalan parça yufkalar
*4 adet köy biberi
*5 adet çeri domates
*6 adet siyah zeytin
*1 paket aç bitir salam, sucuk veya sosis
*1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur sosu için;
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı süt
Üst sosu için;
*1 yemek kaşığı acı ketçap
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yufka Pizza Tarifi Yapılışı Tepsiyi yağlayın Börekten kalan parça yufkaları tepsiye dizin Üzerine süt ve zeytinyağı gezdirin Tekrar yufka örtün Salça ve ketçabı çok az bir suyla krem kıvamına getirin Üzerine sürün Doğranmış köy biberini serpin Halka doğranmış çeri domates dizin Çekirdeği çıkarılmış zeytinleri dizin İkiye bölünmüş salamları dizin En son kaşarı serpin (Benimki yöresel köy peyniri kaşar gibi olduğu için onu kullandım ve biraz tuzlu olduğu için tuz atmadım) Birazda zeytinyağı gezdirin üzerine fırına sürün Afiyet olsun
*Börekten kalan parça yufkalar
*4 adet köy biberi
*5 adet çeri domates
*6 adet siyah zeytin
*1 paket aç bitir salam, sucuk veya sosis
*1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur sosu için;
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı süt
Üst sosu için;
*1 yemek kaşığı acı ketçap
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yufka Pizza Tarifi Yapılışı Tepsiyi yağlayın Börekten kalan parça yufkaları tepsiye dizin Üzerine süt ve zeytinyağı gezdirin Tekrar yufka örtün Salça ve ketçabı çok az bir suyla krem kıvamına getirin Üzerine sürün Doğranmış köy biberini serpin Halka doğranmış çeri domates dizin Çekirdeği çıkarılmış zeytinleri dizin İkiye bölünmüş salamları dizin En son kaşarı serpin (Benimki yöresel köy peyniri kaşar gibi olduğu için onu kullandım ve biraz tuzlu olduğu için tuz atmadım) Birazda zeytinyağı gezdirin üzerine fırına sürün Afiyet olsun