Yoğurtlu Tavuklu Sultan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 700-800 gram tavuk göğüs eti
- 2 diş sarımsak
- 1,5- 2 kg katı yoğurt
- 1 su bardağı kadar irice kıyılmış ceviz
- 6-7 kornişon ( taze salatalık ta olur)
- Dereotu
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 2-3 kaşık mayonez
- Tuz, karabiber
Yoğurtlu Tavuklu Sultan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğüs etini kaynatıyoruz.
- Kaynayan tavuk etlerini küçük doğruyoruz.
- Suyunu çorbada kullanmak üzere ayırıyoruz.
- Turşuları veya salatalıkları küçük doğruyoruz.
- Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırıyoruz.
- Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Nefis mezemiz servise hazır.
Ben günüm için miktarı fazla yaptım, daha az yapılabilir????.
Yoğurtlu Tavuklu Sultan Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.