bilgisayarci
FD Üye
Yoğurtlu Tavuk İskender Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk iskenderi için
- 750 gr tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 50 gr kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- İsteğe bağlı tuz 1.5 litre su
- İsteğe nazaran yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı tuz
Yoğurtlu Tavuk İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğsünü kare kare doğruyoruz.
- Ve kuyruk yağını koyuyoruz.
- Suyu çekilene kadar pişiriyoruz.
- Sonra baharatlarını ekliyoruz ve yalnızca yağı kalınca altını kapatıyoruz.
- Pilavı için: Evvel yağımız koyuyoruz ve salçamızı ekliyoruz.
- Sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Kavrulunca suyumuzu ekleyip pişiriyoruz ve dinlendiriyoruz.
- Sonra yeri için servis tabağımızın tabanına bazlamalarımızı küçük küçük doğruyoruz üzerine hazırladığımız tereyağ sosundan gezdiriyoruz.
- Pilavi kenarına iki yemek kaşığı koyuyoruz yanına tavuğumuzdan ve yoğurttan koyup tereyağ sosuyla süslüyoruz. Afiyet olsun.