
Yoğurtlu Patates Pancarı Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 2 baş kurusoğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 kaşık zeytinyağ
- Tuz, pulbiber ,karabiber ,kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak
Yoğurtlu Patates Pancarı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patatesleri haşlayalım kabuklarını soyalım soğumaya bırakalım.
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye çok ince doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşinceye dek kavuralım.
- Daha sonra salça ve baharatları ekleyelim.
- 1 dakika daha kavurduktan sonra patatesleri uygunca ezip püre haline getirelim.
- Kavrulan salçalarımızın üzerine ekleyelim.
- Patatesi ve salçayı düzgünce karıştırıp birbirine karışmasını sağlayalım.
- Daha sonra uygun bir kalıba döküp bastıralım
- Sonra zıt çevirelim üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim çok az da pulbiber serpip yanına turşu ve istediğiniz salata ile tüketebilirsiniz.