Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Patates Püresi

Yoğurtlu Patates Püresi
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yogurtlu-patates-puresi.jpg

Yoğurtlu Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet büyük patates
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye (Konserve)
  • 1 çay bardağı mısır
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • 1 küp kaşar peynir
  • Kornişon turşu (3 büyük)
  • Yoğurt
  • Ketçap

Yoğurtlu Patates Püresi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri soyalım, doğrayalım ve tencereye üzeri geçene kadar su koyup tuz ekleyerek haşlayalım.
  2. Patatesler sıcakken kaşar ekleyelim ve ezelim. Akabinde bezelye, mısır, tuz, dereotu ve az karabiber ekleyelim. Karıştırıp borcama alalım. Üzerini yoğurtla kaplayıp maydanoz, mısır, ve ketçapla süsleyelim.
  3. Buzdolabında 15-20 dakika kâfi kalıp olma mühleti olarak.
  4. Püf nokta: İçinde sıvı yağ yok. Patatesleri kabuksuz haşlama yapıyoruz korkmayın dağılmazlar. Patatesleri kaba aktardıktan sonra sıcağıyla kaşar küplerini yediriyoruz esasen çabucak özdeşiyor. Değirmen karabiberi 3-4 çeşit döndürdüm.
  5. Üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da kapatabilirsiniz ben olağan yoğurt kullandım.
  6. Mısır yoksa olur fakat içinde dereotu ve bezelye olmadan bu tanım olmaz. Ketçap kullanmayı ve streçlemeyi mutlaka unutmayın.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt