Yoğurtlu Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet büyük patates
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye (Konserve)
- 1 çay bardağı mısır
- Dereotu
- Maydanoz
- Tuz
- 1 küp kaşar peynir
- Kornişon turşu (3 büyük)
- Yoğurt
- Ketçap
Yoğurtlu Patates Püresi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyalım, doğrayalım ve tencereye üzeri geçene kadar su koyup tuz ekleyerek haşlayalım.
- Patatesler sıcakken kaşar ekleyelim ve ezelim. Akabinde bezelye, mısır, tuz, dereotu ve az karabiber ekleyelim. Karıştırıp borcama alalım. Üzerini yoğurtla kaplayıp maydanoz, mısır, ve ketçapla süsleyelim.
- Buzdolabında 15-20 dakika kâfi kalıp olma mühleti olarak.
- Püf nokta: İçinde sıvı yağ yok. Patatesleri kabuksuz haşlama yapıyoruz korkmayın dağılmazlar. Patatesleri kaba aktardıktan sonra sıcağıyla kaşar küplerini yediriyoruz esasen çabucak özdeşiyor. Değirmen karabiberi 3-4 çeşit döndürdüm.
- Üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da kapatabilirsiniz ben olağan yoğurt kullandım.
- Mısır yoksa olur fakat içinde dereotu ve bezelye olmadan bu tanım olmaz. Ketçap kullanmayı ve streçlemeyi mutlaka unutmayın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.