Yoğurtlu Buğday Salatası (Yaz Salatası) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 adet kapya biber
- Yarım kutu haşlanmış mısır
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 adet kornişon tursu
- 1 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı su
- Tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı
- 1 tatlı k kırmızı toz biber
Yoğurtlu Buğday Salatası (Yaz Salatası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geceden buğday ıslatalım. Sabah suyunu süzüp tekrar su koyup haşlayalım.
- Haşlanınca suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Büyük bir karıştırma kabın içerişine haşlanmış buğdayı alıyoruz.
- Dereotunu incecik kıyıp kabın içerisine alıyoruz. Kapya biberi kornişon tursuyu küçük küpler halinde doğranıp ve mısırda ekliyoruz.
- Başka yandan farklı bir kapta yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ve iki yemek kaşığı su ekleyip çırpalım (Çok katı olmasın diye su ekledim) Yoğurtu salatanın üzerine ekleyip karıştırın.
- Başka küçük bir tavada sıvı yağını döküp. İçerisine 1tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyip kızdırın. Son olarak salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.