Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurt Mayalaması

Yoğurt Mayalaması
0
23

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71

Yoğurt Mayalaması Tanımı İçin Malzemeler

• 4 kg inek sütü
  • 1 paket probiyotik yoğurt mayası

Yoğurt Mayalaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütümüzü ocağa alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sıcaklığını serçe parmağımızı yakmayacak derecede içimizden 10 a kadar sayıyoruz.
  4. Yoğurt mayasının içine sütümüzden az birsey alıp karıştırıp sütümüzün içine döküyoruz.
  5. Sütümüzün üstüne ilistir kapatıp örtü örtüyoruz.
  6. Bu biçimde 4-5 saat mayalanmak için bırakıyoruz.
  7. Mayalanan yoğurdumuzu dolaba alıp sonra kullanabilirsiniz. Birgün bekletilirse çok hoş oluyor. Afiyet olsun şimdiden deneyenlere :)).
Yoğurt Mayalaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller 5 kilo taze günlük inek sütü Mayalamak için ; Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını) Mesken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler 4 kg açık süt2 dolu yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı şeker Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle güzel bir yoğurt yapmak için sütümüzün kalitesi çok değerli. Bunun için bildiğimiz güvendiğimiz yerlerden sütümüzü temin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı İçin Gereçler 5- kilo süt5 kaşık yoğurt mayalamak için Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle sütümüzü güzelce kaynatıyoruz orta ara kepçe yardımıyla buharlaştırıyoruz. Köpürünce altını kısıyoruz ön...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 3 litre süt3 yemek kaşığı yoğurtTuzŞeker Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sütümüzü tencereye alıp kaynatalım. Sütümüz kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatmaya devam edelim. Kaynayan sütümüzü yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Ev Üretimi Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı İçin Malzemeler 3 kilo çiğ süt2 yemek kaşığı yoğurt mayası ( bir evvelki yoğurttan alabilirsiniz) Ev İmali Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kalıp üzere tatlı yoğurt tanımı;. 1. Öncelikle sütümüzü bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt