Yoğurt Mayalaması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kg inek sütü
- 1 paket probiyotik yoğurt mayası
Yoğurt Mayalaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü ocağa alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Sıcaklığını serçe parmağımızı yakmayacak derecede içimizden 10 a kadar sayıyoruz.
- Yoğurt mayasının içine sütümüzden az birsey alıp karıştırıp sütümüzün içine döküyoruz.
- Sütümüzün üstüne ilistir kapatıp örtü örtüyoruz.
- Bu biçimde 4-5 saat mayalanmak için bırakıyoruz.
- Mayalanan yoğurdumuzu dolaba alıp sonra kullanabilirsiniz. Birgün bekletilirse çok hoş oluyor. Afiyet olsun şimdiden deneyenlere
).