Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Gibi Tutan Kaymaklı Yoğurt

Taş Gibi Tutan Kaymaklı Yoğurt

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tas-gibi-tutan-kaymakli-yogurt.jpg

Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı İçin Gereçler

  • 5- kilo süt
  • 5 kaşık yoğurt mayalamak için

Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzü güzelce kaynatıyoruz orta ara kepçe yardımıyla buharlaştırıyoruz.
  2. Köpürünce altını kısıyoruz ön sıcaklığı gitmesi için bekliyoruz ( isterseniz kaymak almak için bir gece buzdolabında dinlendirip kaymağını aldıktan sonra tekrar kaynatıp yapabilirsiniz büsbütün size kalmış).
  3. Serçe parmağımızı süte koyduğumuzda 7 kadar saydığımzda sıcaklık elimizi yakıyorsa mayalamaya başlayabiliriz.
  4. Ön mayalama için 5 kaşık yoğurt bir kabın içerisine alıyoruz sütten bir kepçe alıp el çırpıcısı ile uygunca karıştırıyoruz.
  5. Sonra bir iki kepçe daha alıp çarptıktan sonra sütümüzün içerisine döküp çırpıyoruz düzgünce karıştığından emin oluyoruz.
  6. Sütümüzü güzelce mendile kapatıyoruz.
  7. Sıcak kalacak biçimde sütümüzün üzerini kapakla büsbütün kapatmıyoruz bir tel süzgeç yada yağ sıçratmaz varsa onunla kapatıp üzerine mutfak mendili koyabilirsiniz buharlaşan suyu emiyor bu sayede yoğurt daha sert tutuyor 8saat mayalanması için bırakıyoruz.
  8. 8 saat mayalanan yoğurdumuzu 1 saat de dolaba koymadan üzeri açık dinlendiriyoruz.
  9. Daha sonra dolapta bir gün dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ????.
Taş Üzere Tutan Kaymaklı Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler 5 kg çiğ süt2 yemek kaşığı yoğurt (Oda sıcaklığında)Yarım çay kaşığı tereyağYarım çay kaşığı toz şeker (Yoğurt mayası ekşiyse kullanabiliriz) Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 5 litre yağlı süt2 yemek kaşığı ev yapımı mayalık yoğurt Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve ocağa alıp, kaynamaya bırakalım. Üzeri kaymak oldukça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 3 kilo süt1 tutam tuz1 paket maya (Sütçünden)4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (Susuz tarafından) El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceredeki doğal sütümüzü köpük köpük olana dek pişirin. Üzerinde mutlaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı İçin Materyaller 2 litre tam yağlı süt2 yemek kaşığı süzme yoğurt Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı Yapılışı Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, durmadan karıştırıyoruz ki süt kesilmesin. Süt kaynayınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Taş Üzere Yoğurt Yapalım Tanımı İçin Gereçler 2.5 kilo inek sütü1.5 çorba kaşığı yoğurt Taş Üzere Yoğurt Yapalım Tanımı Yapılışı Epeyce kolay sarmak yok tutma garantili ve püf noktalarıyla evvel tenceremizi soğuk suyla çalkalayıp suyunu dökelim. Sütümüz tencereye sarıp tabanı tutmayacaktır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt