Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yıldız Tilbe Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler

Yıldız Tilbe Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Yıldız Tilbe Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler yıldız tilbe hayatı yıldız tilbe kimdir Sevgili melekler, söz ve müziğini yaptığı onlarca bestesiyle gönlümüzde taht kuran Yıldız Tilbe'nin hayat hikayesinden bahsedeceğiz sizlereyildiztilbehayatihakkindabiyografikbilgiler5c566a9304941alt Manga grubundan Hakan Altun'a değin öyle fazla ünlü sesle de düet yapan yıldız tilbe hayatı hakkında ki bilgilerimiz şöyleyildiztilbehayatihakkindabiyografikbilgiler5c566a9304941alt 1549167246 1549167246 yildiztilbehayatihakkindabiyografikbilgiler5c566a93765c3yildiztilbehayatihakkindabiyografikbilgiler5c566a93765c3 yildiztilbehayatihakkindabiyografikbilgiler5c566a93765c3 Yıldız Tilbe 1966 yılının 16 Temmuzunda İzmir'de doğdu 6 kardeşten en küçüğü olan Yıldız Tilbe, Gültepe Lisesi'nde okurken eğitimini yarıda bırakarak evlendi Bu evlilikten Sezen adında bir kızı oldu Eşinden ayrıldıktan sonradan ailesine ve kızına bakabilmek için şarkı söylemeye başladı Bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanıştı ve onun daveti üstüne İstanbul'a gelerek vokalisti oldu İstanbul'da bir zaman barlarda çalıştı ve Kültürlü Oskay'la anlaşarak Delikanlımisimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan albümüyle müzik piyasasına epeyce iyi bir giriş yaptı Bu sıralarda yaşam öyküsü neredeyse medyanın tamamı tarafından yayınlandı Birincil klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı Delikanlımadlı parçaya çekti Sonraki albümlerinde da başarılı çıkışlar yaptıysa da, ilk albümünde yakaladığı popülariteyi yakalayamadı Bu süreçte adı daha farklı nedenlerle anıldı Yıldız ise laf konusu süreci ve bunun müziğine yansımalarını,Yaşadıklarımla anıldığım için, şarkılarım dikkate alınmadıbiçiminde yorumluyor Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan herşeyin kendisine büyük sevinç verdiğini söyleyen Yıldız, hedefinin ileride de işini iyi yapan bir ressam edinmek olduğunu ve ömrünün yettiği yere değin da müzik yapacağını belirtiyor Tarkan ve Deniz Seki gibi o kadar fazla ünlü şarkıcıya şarkı sözleri veren Yıldız, müzik piyasasının üstteki sıralarında olmasına karşın, bir şekilde bambaşkadurmayı başararak kendine özgü bir yer ve denge tutturmuş durumda Toplumun değişik kesimleri tarafından bu kadar fazla seviliyor olmasını ola ki de bu durumuna yorulmak gerekiyor Kendi deyimiyle, kara kuru, 45 kiloluk birisiolan Yıldız'ın sözlerinde ancak derin anlamları tutmak ve notalarında, ondaki insancıllığı dinlemek, o doğru gülüşündeki gerçekliği bakmak, okadar da zor yok Yıldız Tilbe, doğal hümanist ve yaptıklarından gerektiği süre vicdan azabı duyabilen biri Delikanlımalbümünden daha sonra yayınladığı Dillere Destan(1995) albümü de iyi eleştiriler aldı ve çok satan bir albüm oldu Yıldız Tilbe ilerleyen yıllarda sırasıyla Aşkperest(1996), Salla Gitsin Dertleri(1998), Gülüm(2001), Haberi Olsun(2002), Yürü Anca Gidersin(2003) Yıldız'dan Türküler(2004) ve yeniden 2004 yılında Sevdiğime Hiç Pişman Olmadımisimli albümleri çıkardı Kürdüm ama Kürtçe şarkı okumam Türkiye'nin dört bir yanından derlediği 20 türküden oluşan Yıldızdan Türküleradlı albümü 15 Nisan'da piyasaya çıkan Yıldız Tilbe, Sunaadlı uzun havanın klip çekimi için kamera karşısına geçti Beykoz Fidanlığı'nda çekilen klipte başındaki yazma ile uyarı çeken Tilbe, gösterilen ilgiden fazla memnun olduğunu dile getirdi: Çok mutluyum Ben söylüyorum, halk dinliyor, beni seviyorlar Bundan güzel sevinç olabilir mi' En güzeli de beni seven insanların verdiği oylarla aldığım ödüllerFotoğrafçı Ali Erişmez'e bölgesel kıyafetler içinde poz veren Yıldız Tilbe, albümdeki tüm türküleri canlı sazlar eşliğinde okudu Karacaoğlan'dan Aşık Mahzuni ve Pir Sultan Abdal'a dek birçok ozandan derlediği türkülerde elektronik saz aleti çaldırmak istemeyen Tilbe, çalışmada hiç Kürtçe şarkıya yer vermemesini ise şu sözlerle açıkladı: Annem Tunceli, babam Ağrılı Ben bir Kürt kızıyım, bunu herkes biliyor ama albümde Kürtçe türkü okumadım Anadilimin Türkçe olması bir yanlamasına, insanların herhangi bir siyasi amaç çıkarmalarını da istemedim O yüzden Türkçe okudum Benim Kürt olduğumu bilmeyen değil lakin bu ülkede yaşıyorum, anadilim Türkçe ve Türkiyemi, insanını fazla seviyorum Albüm eski albümlerim kadar fazla beğenilecek ve sevilecek Genç insanlara türkülerimiz yoluyla bizim özümüzü sunmak istedim Bu türküler de eminim her yerde söylenecekMüzik dünyasının böylece çok kayda değer ismine besteleriyle takviye veren Yıldız Tilbe'nin en büyük sıkıntısı ise, öbür düzenlemeler sebebiyle şarkılarının tamamen değişiyor olması: Benden eser alan çoğu sanatçı var Şarkılarımı onlardan dinlemek fazla hoşuma gidiyor lakin bazen istediğim şekilde olmuyor, üzülüyorum Çok öbür okuyorlar, değiştiriyorlar Açık Konuşmak Gerekirse ara sıra bu zoruma gidiyor Ailesiyle yaşamış, başarısında en büyük pay sahibinin yine onlar olduğunu söyleyen Yıldız Tilbe, müzik dünyasına damgasını aşk şarkılarıyla vursa da şu sıralar özel hayatında kimsenin olmadığını belirtiyor Tilbe Şarkılarımı yaparken yaşadığım aşklardan etkilendiğim dürüst ama şu lahza hayatımda kimse değil Yarın ne olur bilinmez Sahiden fazla seveceğim bir insan olursa evlenirimdiye konuşuyor Albümleri Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım (2004) Yıldız'dan Türküler (2004) Yürü Anca Gidersin (2003) Haberi Olsun (2002) Gülüm (2001) Salla Gitsin Dertleri (1998) Aşkperest (1996) Dillere Epope (1995) Delikanlım (1994)  

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt