
Yeşil Zeytin İmali Tanımı İçin Materyaller
- 5 kg yeşil taze zeytin
- 1 dilim limon
- Aldığı kadar su
- Limon
- Su
- Tuz (yaklaşık 1 litre suya 7 yemek kaşığı tuz)
Yeşil Zeytin İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinleri güzelce yıkayın.
- Her bir zeytinin 3 yerinden çizikler atın ve kavanoza yerleştirin .
- Kavanozu doldurduktan sonra üzerine aldığı kadar ( zeytinlerin üzerini geçecek kadar) su ek edin.
- En son zeytinlerin üzerine küçük bir tabak yerleştirin zeytinlerin hepsi suyun altında kalması için.
- Ben bu süreci limon ile yaptım sonra ağzını kapatın her hafta zeytinlerin acımış olan suyunu dökün ve taze su doldurun. Bu süreci zeytininiz olana kadar tekrarlayın 3-4 hafta boyunca.
- Ortada bir adet zeytin alıp deneyin yaklaşık 1 ay sonra zeytin olmuş olacaktır .Baktınız ki zeytinin acısı gitmiş zeytin tadı gelmiş bu sefer son olarak salamura suyunu yapın.
- Bunun için tekrar suyunu tazeleyin ve bu sefer tuzunu ek edin tekrar limon dilimi ek edin ve ağzını kapatın ve 1 hafta bekletin sonra afiyetle yiyin ????.
Yeşil Zeytin İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı