Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Mercimekli Pırasa

Yeşil Mercimekli Pırasa
0
63

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
yesil-mercimekli-pirasa.jpg

Yeşil Mercimekli Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

• 4 tane pırasa
  • 1 avuç yeşil mercimek
  • 1 avuç nohut
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Su

Yeşil Mercimekli Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasaları ikiye bölüp doğruyoruz.
  2. Pırasaları zeytinyağla birlikte daima karıştırarak kavuruyoruz. ( 5 dk falan kesinlikle kavurun).
  3. Salçaları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Mercimek, nohut, baharatlarını ve suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Not: mercimeklerin gereğince pişeceği kadar su ekleyin.Not: nohutu pişmiş kullandım. Mercimeği çiğ olarak kullandım.

Yeşil Mercimekli Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Yeşil Mercimekli Düğücük Çorbası (Kahvaltıda Kusursuz olur) Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı yeşil mercimek1 çay bardağı düğücük (İnce bulgur)2 tane kuru soğan (Biri içine, biri yüzüne)4 yemek kaşığı zeytinyağı1yemek kaşığı tereyağ +2 yemek kaşığı (Soğanı kavurmak için )1 tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Mercimekli Köfte Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yeşil mercimek1csu bardağı bulgurlu köfte (Benim dolapta vardı ondan kullandım)Yarım çay bardağı arpa şehriye Meyanesi için 2 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağ (İsteyen sıvı yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Yeşil Mercimekli Köfte Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ince köftelik bulgur1 su bardağı yeşil mercimek3 tane orta boy patates1 adet kuru soğanYarım demet maydanozYarım demetDere otu1 kaşık domates salçası1 kaşık biber salçası1 fincan zeytin yağı1 kaşık tereyağıPul biberKara biberKimyonİsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Mercimekli Unsuz Kek Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı kırmızı mercimek geceden sıcak suda bekletilmiş ( az az pirinç bulgur ve yeşil mercimek de koydum fakat siz koymayın ağır olmasın)3 adet yumurtaYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Yeşil Mercimekli Kesme Çorba Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek1 adet soğan2 yemek kaşığı salça2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağıYarım su bardağı erişte1 yemek kaşığı zirvelere kuru nane1 çay kaşığı isteğe nazaran pul biber1 çay kaşığı tuz1 litre et suyu Yeşil Mercimekli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt