Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mercimeğe göz kararı su koyup 10 dk kaynatıp çıkan kara suyunu süzüyoruz. Bunu yapmazsam çorba bulanık bir renk oluyor o yüzden önden kısa bir kaynatıp suyunu dökmeyi tercih ediyorum.
- Sonra tekrar göz kararı sıcak su ekleyip mercimekler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan mercimekleri süzüyoruz. İsterseniz bu suyu çorbada da kullanabilirsiniz.
- Mercimekler kenarda dursun diğer bir tencerede soğanı ince küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana salçayı, mercimeği, pirinçi, tuzunu ve sıcak suyunu ekleyip, pirinçler pişene kadar kaynatıyoruz. Pirinç yerine arpa şehriye, erişte de konulabilir. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.