bilgisayarci
FD Üye

Yemyeşil 3 Katlı Kalp Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un
- 2 poşet sade krem şanti
- 2 çay bardağı süt
- Dekoratif çikolatalar
- Granül şekerler
Yemyeşil 3 Katlı Kalp Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki yaparak başlıyoruz; Haşlanmış ıspanağı toz haline gelene kadar robottan geçiriyoruz.
- Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekeri ilave ediyoruz. Krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ispanağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak unu, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek kek harcına ekliyoruz. (Un ölçüsü değişebilir denetimli eklemelisiniz. Çok sıvı ve çok katı olmayacak. ) güzelce karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama boşaltıp 180° fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. (pişme müddeti fırından fırına değişecektir. ).
- Kekimiz pişene kadar krem santiyi sütle çırpıyoruz ve soğuması için buzdolabına alıyoruz.
- Kek piştikten sonra yeterlice soğuması için bekliyoruz.
- Borcamı bir tepsiye zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz.
- Önce kare olacak formda kesiyoruz sonra o kareyi dörde bölüyoruz.
- 3 kare kalacak. Birinden olabildiĞince büyük yuvarlak bir modül kesiyoruz.
- Kekten kalan başka modülden da eşit büyüklükte iki daire kesiyoruz. Daha sonra bu yuvarlakları ikiye bölüyoruz.
- Şimdi kalp biçimi verebiliriz.
- Önce bir kare alıp pastayı yapacağımız yere köşeli bir biçimde koyuyoruz.
- Yukarıdan iki yanına yarım daireleri yerleştirip kalp biçimine getiriyoruz.
- Üzerine krem şanti sürüp ikinci kata geçiyoruz.
- 3 katı bu biçimde tamamladıktan sonra pastamızın tamamını krem şantiyle kaplıyoruz.
- Son olarak pastamızı dilediğimiz üzere süslüyoruz.


Yemyeşil 3 Katlı Kalp Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı