Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ köftelik esmer bulgur
- 250 gram yağsız kıyma (Çiğ köftelik)
- 1 büyük soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1,5 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
- 1 adet limon
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet nane
- 4-5 taze soğan
- Bir ölçü buz
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domateslerimizi rendeleyelim. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım (Dilerseniz rendelebilirsiniz) çiğ köfte tepsimize doğradığımız soğan ve sarımsakla birlikte salçalar ve baharatları ekleyip 5-10 dakika yoğurur biçimde büsbütün karışmasını sağlayalım.
- Daha sonra bulgurumuzu ekleyip rendelenmiş domatesleri üzerine ekleyerek yoğuralım. Yoğurma sürecine 15-20 dakika devam edelim. Orta ara buz ekleyerek bulgurun şişmesini engelleyelim.
- Bu müddetin sonunda kıymamızı ekleyerek 1 saat kadar yoğuralım. Sonrasında 20 dakika dinlenmeye bırakalım. Daha sonra limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğuralım.
- Son olarak nane, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyarak çiğköfteye ekleyelim, karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.