iltasyazilim
FD Üye
7 Baharatlı Pınar Labneli nasıl yapılır
7 baharatlı pınar labneli resimli tarifi
7 Baharatlı Pınar Labneli Malzemeleri
200 g Pınar Labne
3 su bardağı Pınar Süt
¾ su bardağı şeker
5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 adet pasta tabanı
SÜSLEMEK İÇİN
kavrulmuş badem ve file badem
Çubuk tarçın
Meyve (yaban mersini vb)
BAHARATLAR
5 adet karanfil
bir parça muskat rendesi
1 çubuk tarçın (kırılmış)
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
1 defne yaprağı (kırılmış)
34 adet tane karabiber
½ paket vanilya
ŞURUP İÇİN
½ bardak su,
1 yemek yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Yapılışı
Baharatları ufak parçalar halinde sütün içine ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin Sütü süzün, şeker ve 23 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kremayı başka bir kaba aktarın ve aralıksız karıştırarak soğutun Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin
Pasta tabanının birincil katını şurupla ıslatın, üstüne krema sürdükten sonra file badem serpin Öteki pasta tabanını da şurupla ıslatarak üstüne koyun, kalan kremayı üzerine sürün Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, emrindeki tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz Buzdolabında beklettikten daha sonra servis yapın *
7 baharatlı pınar labneli resimli tarifi
7 Baharatlı Pınar Labneli Malzemeleri
200 g Pınar Labne
3 su bardağı Pınar Süt
¾ su bardağı şeker
5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 adet pasta tabanı
SÜSLEMEK İÇİN
kavrulmuş badem ve file badem
Çubuk tarçın
Meyve (yaban mersini vb)
BAHARATLAR
5 adet karanfil
bir parça muskat rendesi
1 çubuk tarçın (kırılmış)
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
1 defne yaprağı (kırılmış)
34 adet tane karabiber
½ paket vanilya
ŞURUP İÇİN
½ bardak su,
1 yemek yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Yapılışı
Baharatları ufak parçalar halinde sütün içine ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin Sütü süzün, şeker ve 23 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kremayı başka bir kaba aktarın ve aralıksız karıştırarak soğutun Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin
Pasta tabanının birincil katını şurupla ıslatın, üstüne krema sürdükten sonra file badem serpin Öteki pasta tabanını da şurupla ıslatarak üstüne koyun, kalan kremayı üzerine sürün Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, emrindeki tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz Buzdolabında beklettikten daha sonra servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.