Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi

Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
7 Baharatlı Pınar Labneli nasıl yapılır
7 baharatlı pınar labneli resimli tarifi


7 Baharatlı Pınar Labneli Malzemeleri
200 g Pınar Labne
3 su bardağı Pınar Süt
¾ su bardağı şeker
5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 adet pasta tabanı

SÜSLEMEK İÇİN

kavrulmuş badem ve file badem
Çubuk tarçın
Meyve (yaban mersini vb)

BAHARATLAR
5 adet karanfil
bir parça muskat rendesi
1 çubuk tarçın (kırılmış)
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
1 defne yaprağı (kırılmış)
34 adet tane karabiber
½ paket vanilya

ŞURUP İÇİN
½ bardak su,
1 yemek yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya



Yedi Baharatlı Pınar Labneli Yapılışı

Baharatları ufak parçalar halinde sütün içine ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin Sütü süzün, şeker ve 23 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kremayı başka bir kaba aktarın ve aralıksız karıştırarak soğutun Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin

Pasta tabanının birincil katını şurupla ıslatın, üstüne krema sürdükten sonra file badem serpin Öteki pasta tabanını da şurupla ıslatarak üstüne koyun, kalan kremayı üzerine sürün Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, emrindeki tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz Buzdolabında beklettikten daha sonra servis yapın *
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt