iltasyazilim
FD Üye
Yaz Humusu Tarifi İçin Malzemeler
*500 ml taze ya da dondurulmuş yeşil bezelye
*4 çorba kaşığı limon suyu
*4 çorba kaşığı tahin
*1 diş sarımsak (bende 1 çay kaşığı toz sarımsak)
*3 çorba kaşığı zeytin yağı
*1 5 tepeli tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Süslemek için:
*Biraz sızma zeytin yağı
*Kırmızı pul biber
*Kuru nane (ya da ince kıyılmış taze nane)
*Limon kabuğu rendesi
Yaz Humusu Tarifi Yapılışı Taze bezelyeyi kaynayan suya atıp tekrar kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayın Bezelyeler yumuşayınca süzün ve yeşil renginin gitmemesi için hemen çok soğuk suda durulayın Tüm malzemeleri blendere aktarıp homojen püre haline getirin Servis tabağına yayıp üzerine biraz zeytin yağını damlatın, baharatları ile ince rendelenmiş limon kabuğunu serpin En az bir saat buzdolabında bekletip servis edin Ben akşamdan yapıp bir gece beklettim, tadı daha yoğun oldu Afiyet olsun ve sağlıklı kalın
*500 ml taze ya da dondurulmuş yeşil bezelye
*4 çorba kaşığı limon suyu
*4 çorba kaşığı tahin
*1 diş sarımsak (bende 1 çay kaşığı toz sarımsak)
*3 çorba kaşığı zeytin yağı
*1 5 tepeli tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Süslemek için:
*Biraz sızma zeytin yağı
*Kırmızı pul biber
*Kuru nane (ya da ince kıyılmış taze nane)
*Limon kabuğu rendesi
Yaz Humusu Tarifi Yapılışı Taze bezelyeyi kaynayan suya atıp tekrar kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayın Bezelyeler yumuşayınca süzün ve yeşil renginin gitmemesi için hemen çok soğuk suda durulayın Tüm malzemeleri blendere aktarıp homojen püre haline getirin Servis tabağına yayıp üzerine biraz zeytin yağını damlatın, baharatları ile ince rendelenmiş limon kabuğunu serpin En az bir saat buzdolabında bekletip servis edin Ben akşamdan yapıp bir gece beklettim, tadı daha yoğun oldu Afiyet olsun ve sağlıklı kalın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.